luni, 5 martie 2012

Copanele de pui in sos de branza si cartofi copti


 Se spala foarte bine copanele si pune la prajit in ulei dupa ce s-au prajit se face sosul de branza si se incorporeaza in sos.
Ingrediente pentru sosul de branza:
-200 de ml de lapte 3.5% grasime
-1 cutie de crema de branza(eu am folosit almette cu smantana)
-2 linguri de faina
-marar
-30gr unt
 Se pune la fiert  la foc mic laptele si untul  , dupa ce s-a topit untul se adauga incet faina si se amesteca cu telul ca sa nu se faca cocoloase,apoi se adauga crema de branza si se mesteca pana sosul este gata...dupa ce am inchis focul adaug marar si amestec foarte bine.

Pentru cartofii copti am folosit:
5-6 cartofii medii taiati bucati
2 catei de usturoi
condimente
-30 gr de unt
Intr-o tava se tapeaza cu folie de aluminiu apoi se adauga cartofii taiati si se presara peste ei putin ulei(ideal ar fi uleiul de masline) condimente si bucatele de unt apoi se pune deasupra inca o bucata de folie de aluminiu si se inchid in asa fel incat sa fie toti cartofii acoperiti apoi se baga pentru 30-40 de min la cuptorul preincalzit.
Pofta buna!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu